Ölçüm Sistemleri Analizi (MSA) - 4. revizyon
Henüz eğitim tarihi belirlenmedi
Süre: 2 Gün
Ölçüm Sistemleri Analizi (MSA) ISO/TS 16949:2009 Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde her yeni ürünün devreye alınması aşamasında; müşteri tarafından belirlenmiş olan kritik karakteristiklerin doğru ölçüldüğünü garanti etmek ve seri imalata alınmış ürünlerin ölçümleri sırasında kullanılan ölçüm sistemlerinin yetkinliğini analiz etmekte kullanılan bir yöntemdir.
Eğitim kapsamında, ISO/TS 16949:2009 Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde ortaya konulmuş olan Tekrarlanabilirlik, ve Yeniden Üretilebilirlik (GRR) testi ile uygulamalı olarak Ölçüm Sistemleri Analizi (MSA) etraflı olarak ele alınmaktadır.
Bu eğitim içeriği Otomotiv Endüstrisi Aksiyon Grubu (AIAG) tarafından yayınlanan MSA Kitapçığının revizyonuna göre sürekli olarak güncel tutulmaktadır.
Amaç
Proses kontrolleri sırasında kullanılan ölçüm sistemlerinin ölçüm güvenilirliğini garanti altına almak için Ölçüm Sistemleri Analizi tekniklerini uygulamalar yardımı ile ele alarak, katılımcıların kendi kurumlarında yöntemi doğru uygulamalarını sağlamaktır.
İçerik
Program içeriğini belge olarak indirmek için tıklayın
MSA'ya giriş
Bir Sistem olarak ölçüm
MSA – Temel prensipler
İstatistiksel kavramlar
Aritmetik ortalama, rank, standart sapma
Eş dağılım eğrisi
Tekrarlanabilirlik (R)
Yeniden üretilebilirlik (R)
Gage R&R
Gage R&R Uygulaması
Kilit Kavramlar:
FMEA, Poka Yoke, MSA, QFD, Kalite Evi, APQP-PPAP, İleri Ürün Kalite Planlaması, Kalite Planı, Hata Şiddeti, Hata Türü, Hata Etkisi, Risk Öncelik Sayısı, D-FMEA, P-FMEA, Proses FMEA, Dizayn FMEA, Önleyici Faaliyet, Düzeltici Faaliyet, Yalın Yönetim, Yalın Üretim, Andon, Jidoka, TPM, SMED, SQDCM ...
Yöntem
Katılımcılar sayısına göre eğitimin başında 2 veya daha fazla takıma ayrılmaktadır. Teorik bilginin aktarımına paralel olarak eğitim boyunca uygulamalarla konular pekiştirilmektedir. Eğitim sırasında oluşturulan takımların uygulamalardaki başarıları eğitmen tarafından puanlanarak; rekabet içinde dinamik bir öğrenme atmosferi yaratılmaktadır.
Eğitim başında ve sonunda gerçekleştirilen çoktan seçmeli sınavlar yardımı ile bilgi seviyelerindeki artış ölçülmektedir. Sonuç olarak katılımcıların eğitim sırasındaki performansları ile sınav sonucunda elde ettikleri başarı seviyesi dikkate alınarak, toplam başarı puanı oluşturulmaktadır.
Katılımcılar
Kalite Yönetim Departmanlarında görev alan veya yeni ürünlerin devreye alınmasında rol alan şirket çalışanları. Eğitime katılım sırasında mutlaka hesap makinesi ile gelinmesi gerekmektedir.
Bu eğitimin gerekli olduğu pozisyonlar için tıklayınız
Bu eğitimin görevine katkı sağlayacağı pozisyonlar için tıklayınız
Gerekli Ön Bilgiler
Herhangi bir ön bilgi şartı bulunmamaktadır.
Süresi
2Gün
İlgili Programlar
Bu eğitim aynı zamanda aşağıda listelenen programlarımız kapsamında yer almaktadır :
Eğitim Önerileri
Tarihi belirlenmiş eğitim programlarımıza hızlı erişim için lutfen tıklayınız :