
Kalite Fonksiyonları Dağılımı (QFD)
Henüz eğitim tarihi belirlenmedi
Süre: 2 Gün
Kalite Fonksiyon Dağılımı (QFD), sistematik olarak ürün ve kalite planlaması için kullanılan bir yöntemdir. Metodun uygulanmasında tamamen müşteri memnuniyeti esas alınır.
QFD metodu, 60’lı yılların ortalarında Japonya’da geliştirilmiş ve başarı ile uygulanmıştır. Japon firmaları Mitsubishi ve Toyota 70’li yılların başlarından itibaren bu yöntemi uygulamaya başlamışlardır. Amerika’da 80’li yılların başlarından itibaren, Avrupa ülkelerinde ise bundan 10 yıl sonra Amerikan menşeli firmalar bünyesinde kullanılmaya başlanmıştır. Yöntem sayesinde aşağıda sıralanan hedeflere erişilebilmesi için bir strateji geliştirilmesi mümkün olabilmektedir:
- Müşteri kullanımının optimizasyonu
- Memnun müşteri kazanmak
- Rekabet şansının artırılması
- Pazar payının artırılması
Amaç
Ürün tasarımında kullanılan Kalite Fonksiyonları Geliştirme tekniğinin (QFD) uygulamalar yolu ile aktarılmasını sağlamaktır.
İçerik
Program içeriğini belge olarak indirmek için tıklayın
- Giriş
- Tanımlar
- QFD’nin tarihçesi
- Uygulama alanları
- QFD’nin yararları
- QFD metodolojisi
- QFD’nin adımları
- QFD uygulaması
Kilit Kavramlar:
FMEA, Poka Yoke, MSA, QFD, Kalite Evi, APQP-PPAP, İleri Ürün Kalite Planlaması, Kalite Planı, Hata Şiddeti, Hata Türü, Hata Etkisi, Risk Öncelik Sayısı, D-FMEA, P-FMEA, Proses FMEA, Dizayn FMEA, Önleyici Faaliyet, Düzeltici Faaliyet, Yalın Yönetim, Yalın Üretim, Andon, Jidoka, TPM, SMED, SQDCM ...
Yöntem
Katılımcılar sayısına göre eğitimin başında 2 veya daha fazla takıma ayrılmaktadır. Teorik bilginin aktarımına paralel olarak eğitim boyunca sürekli olarak uygulamalarla konular pekiştirilmektedir. Eğitim sırasında oluşturulan takımların uygulamalardaki başarıları eğitmen tarafından puanlanarak; rekabet içinde dinamik bir öğrenme atmosferi yaratılmaktadır. Eğitim başında ve sonunda gerçekleştirilen çoktan seçmeli sınavlar yardımı ile bilgi seviyelerindeki artış ölçülmektedir. Sonuç olarak katılımcıların eğitim sırasındaki performansları ile sınav sonucunda elde ettikleri başarı seviyesi dikkate alınarak, toplam başarı puanı oluşturulmaktadır.
Katılımcılar
Şirketlerinin Kalite Yönetim, Ürün Geliştirme, Üretim Planlama, Üretim, Satış ve Pazarlama Departmanlarında görev alan çalışanlar.
Bu eğitimin gerekli olduğu pozisyonlar için tıklayınız
Bu eğitimin görevine katkı sağlayacağı pozisyonlar için tıklayınız
Gerekli Ön Bilgiler
Herhangi bir ön bilgi şartı bulunmamaktadır.
Süresi
2Gün
İlgili Programlar
Bu eğitim aynı zamanda aşağıda listelenen programlarımız kapsamında yer almaktadır :
- Ar-Ge Merkezlerine Özel Uygulamalı İnovasyon Programı
- Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Sertifika Programı
- Hedef Maliyet Odaklı Ürün Geliştirme Sertifika Programı
- Otomotiv Sektörü için Proje Mühendisi Yetiştirme Sertifika Programı
- Üretimde Maliyet Düşürme Teknikleri Sertifika Programı
- Verimlilik Arttırma ve Maliyet Düşürme Teknikleri Sertifika Programı
Tarihi belirlenmiş eğitim programlarımıza hızlı erişim için lutfen tıklayınız :
