KANBAN - Malzeme Yönetim Sistemi
Henüz eğitim tarihi belirlenmedi
Süre: 1 Gün
KANBAN ilk defa Toyota’nın Japonya’da geliştirdiği bir malzeme yönetim sistemidir. Üretim bölümlerinin birbiri arasında ve depolarla üretim bölümleri arasında itme sistemi yerine çekme sistemi oluşturularak müşteri proseslerin malzeme beklemeden üretim yapabilmesine imkan sağlayan ve stok seviyelerini optimum seviyede tutar.
Amaç
Doğru malzemenin, doğru zamanda, doğru yerde istenen kadar bulunmasını sağlamaktır. Üretimin plana göre değil Kanban’a göre yapılmasıdır. Firma içerisindeki toplam stok miktarının optimize edilmesidir. Firma içerisindeki malzeme akışının ve üretimin basitçe anlaşılır şekilde görsel olarak yönetilebilmesidir. Malzeme hareketleri dahilindeki tüm ekip ve ekipmanların efektif biçimde kullanımı.
İçerik
Program içeriğini belge olarak indirmek için tıklayın
• Yalın Üretimin 8 büyük israfı olarak stoklar ve duruşlar
• İtme ve çekme sistemleri
• Malzeme yönetim sistemi olarak KANBAN
• KANBAN uygulanabilecek ürünler
• KANBAN proje planlaması
• KANBAN kartı, kasası, panosu
• İç lojistik ekibinin kurulması
• Uygulama örnekleri
Kilit Kavramlar:
FMEA, Poka Yoke, MSA, QFD, Kalite Evi, APQP-PPAP, İleri Ürün Kalite Planlaması, Kalite Planı, Hata Şiddeti, Hata Türü, Hata Etkisi, Risk Öncelik Sayısı, D-FMEA, P-FMEA, Proses FMEA, Dizayn FMEA, Önleyici Faaliyet, Düzeltici Faaliyet, Yalın Yönetim, Yalın Üretim, Andon, Jidoka, TPM, SMED, SQDCM ...
Yöntem
Katılımcılar sayısına göre eğitimin başında 2 veya daha fazla takıma ayrılmaktadır. Teorik bilginin aktarımına paralel olarak eğitim boyunca sürekli olarak uygulamalarla konular pekiştirilmektedir. Eğitim sırasında oluşturulan takımların uygulamalardaki başarıları eğitmen tarafından puanlanarak; rekabet içinde dinamik bir öğrenme atmosferi yaratılmaktadır.
Eğitim başında ve sonunda gerçekleştirilen çoktan seçmeli sınavlar yardımı ile bilgi seviyelerindeki artış ölçülmektedir. Sonuç olarak katılımcıların eğitim sırasındaki performansları ile sınav sonucunda elde ettikleri başarı seviyesi dikkate alınarak, toplam başarı puanı oluşturulmaktadır.
Katılımcılar
KANBAN tekniğini uygulamakla görevlendirilecek planlama, üretim ve depo birimlerinde çalışan yönetici, şef, sorumlu, mühendis, teknisyen ve ustabaşılar.
Bu eğitimin gerekli olduğu pozisyonlar için tıklayınız
Bu eğitimin görevine katkı sağlayacağı pozisyonlar için tıklayınız
Gerekli Ön Bilgiler
Herhangi bir ön bilgi şartı bulunmamaktadır.
Süresi
1Gün
İlgili Programlar
Bu eğitim aynı zamanda aşağıda listelenen programlarımız kapsamında yer almaktadır :
Tarihi belirlenmiş eğitim programlarımıza hızlı erişim için lutfen tıklayınız :