Sürdürülebilirlik Eğitimi
Henüz eğitim tarihi belirlenmedi
Süre: 2 Gün
Sürdürülebilirlik, günümüz ihtiyaçlarını karşılarken gelecek nesillerin kendi ihtiyaçlarını karşılama yeteneklerini tehlikeye atmadan, doğal kaynakları ve ekosistemleri koruma prensibidir. Bu kavram, çevresel, ekonomik ve sosyal boyutları içeren bir dengeyi hedefler. Çevresel sürdürülebilirlik, doğal kaynakların etkin ve verimli kullanılması ile biyolojik çeşitliliğin korunmasını amaçlar. Ekonomik sürdürülebilirlik, kaynakların uzun vadeli verimliliğini ve adil dağılımını gözetir. Sosyal sürdürülebilirlik ise toplumsal eşitlik, adalet ve insan haklarına saygı temelinde sağlıklı ve güvenli yaşam koşullarının oluşturulmasını hedefler. Sürdürülebilir bir gelecek, ancak tüm bu boyutların uyum içinde gelişmesiyle mümkündür.
Amaç
Bu eğitim;
- Katılımcıların sektördeki sürdürülebilirlik uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmalarını, bu bilgileri günlük işlerinde kullanabilecekleri pratik yöntemlerle öğrenmelerini hedefler.
- Sürdürülebilirlik projeleri geliştirme ve uygulama yetkinliklerini artırarak, şirketin genel sürdürülebilirlik performansına katkıda bulunmalarını sağlamayı hedefler.
İçerik
1. Sürdürülebilirlik Nedir? ve Kısa Tarihi
2. Sürdürülebilirliğin Boyutları Nelerdir?
2.1. Çevresel Boyut (Hammadde kullanımı, enerji tüketimi, sera gazı emisyonu, atık yönetimi, biyoçeşitlilik, tedarik zinciri)
2.2. Ekonomik Boyut (İstikrarlı büyüme, iş fırsatları, gelir eşitsizliği, yeşil yatırım
2.3. Sosyal Boyut (Eşitlik, çeşitlilik, sosyal bütünlük, yaşam kalitesi, demokrasi- yönetişim)
2.5. Kurumsal Sürdürülebilirlik Boyutu (Marka itibarını koruma, etkili risk yönetimi, verimlilik, paydaşlarla etkili iletişim)
3. Sürdürülebilirlik Standartları ve İlgili Yaygın Kavramlar Nelerdir?
3.1. GRI (Global Reporting Initiative
3.2. CDP (Carbon Disclosure Project)
3.3. UNGC (United Nations Global Compact)
3.4. SASB (Sustainability Accounting Standards Board)
3.5. TSRS ( Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları
3.6. ESG, 17 SKA, LEED, EPD, FSC, Fair Trade, Energy Star …
4.1. Mevcut sürdürülebilirlik performansının ölçülmesi
4.2. Strateji, politika ve hedeflerin belirlenmesi
4.3. İyileştirme alanlarının belirlenmesi 5. Sürdürülebilirlik Aksiyon Planı Nasıl Hazırlanır? 6. Sürdürülebilirlik Raporu Nedir? Kimler Hazırlar? Doğrulaması Nasıl Yapılır? 7. Örnek Şirket Uygulama – Pratikte En İyi Örnekler
Yöntem
Katılımcılar sayısına göre eğitimin başında iki veya daha fazla takıma ayrılmaktadır. Teorik bilginin aktarımına paralel olarak örnek bir ürün üzerinden hareket edilerek eğitim boyunca sürekli olarak uygulamalarla konular pekiştirilmektedir. Eğitim sırasında oluşturulan takımların uygulamalardaki başarıları eğitmen tarafından puanlanarak; rekabet içinde dinamik bir öğrenme atmosferi yaratılmaktadır.
Eğitim başında ve sonunda gerçekleştirilen çoktan seçmeli sınavlar yardımı ile bilgi seviyesindeki artış ölçülmektedir. Katılımcıların eğitim sırasındaki performansları ile sınav sonucunda elde ettikleri başarı seviyesi dikkate alınarak, toplam başarı puanı oluşturularak sertifikalandırılmaktadır.
Katılımcılar
Her düzeyden sürüdürlebilirlik konusunda çalışmalara katkı sağlayacak çalışanlar.
Gerekli Ön Bilgiler
Herhangi bir ön bilgi şartı bulunmamaktadır.
Süresi
2 Gün
Eğitim Önerileri
Tarihi belirlenmiş eğitim programlarımıza hızlı erişim için lutfen tıklayınız :