Hedef Maliyet Odaklı Ürün Geliştirme Sertifika Programı
Henüz eğitim tarihi belirlenmedi
Süre: 4 Gün
Yeni ürünlerin geliştirilmesi süreci disiplinler arası aktivite gerektirir. Mevcut ürün yelpazesinde yer alan ürün gamına ilave bir ürünün yerleştirilmesi ve hedeflenen maliyet sınırları içinde kalınabilmesi için yeni ürününün geliştirilme süreci özenle takip edilmelidir. Diğer taraftan bir ürünün geliştirilmesi ve devreye alınması sırasında mevcut ürünlerin üretim maliyetlerinin de bundan olumsuz yönde etkilenmesi için bütünsel bir yaklaşıma ihtiyaç duyulmaktadır.
Yeni bir ürünün geliştirilmesi süreci dört ana evreden oluşmaktadır: 1. Konsept Dizaynı, 2. Ürün Dizaynı, 3. Proses Dizaynı ve son olarak 4. Ön Seri İmalat. Bu dört evre birbirlerine bağlı ve çoğu durumda paralel yürütülmesi gereken aktiviteleri içerir. Ürün geliştirme süreci boyunca takım etkinliği gerekir ve bu takım etkinliği amacına göre çok sayıda teknik kullanılarak gerçekleştirilir.
Amaç
Hedef Maliyet Odaklı Ürün Geliştirme Sertifika Programı;
- Yeni ürünlerin verimli,
- Planlanan hedef maliyet sınırları içinde,
- İlk defada doğru olarak geliştirilerek devreye alınması sürecinde yer alan tüm aktiviteleri çok sayıda uygulamadan yararlanarak, katılımcıların içselleştirmesini hedeflemektedir.
İçerik
Program içeriğini belge olarak indirmek için tıklayın
Modül 1: Temel Proje Yönetim Bilgisi
- Yeni Ürün Stratejisinin Oluşum Süreci
- Yeni Ürün Hedeflerinin Belirlenmesi
- Müşteri Sesi Algılaması (VoC) ve Kano Modeli
- Yeni Ürün ve Değer Analizi
- Ürün Geliştirme Süreci Evreleri
- Eş Zamanlı Ürün Geliştirme Projesi Tasarımı
- Kalite Fonksiyonları Geliştirme Tekniği (QFD) Yardımı ile Müşterinin Gerçek İhtiyaçlarını Algılama
- QFD’den Yararlanarak DFMEA ve PFMEA Süreci ile Olası Hata Risklerini Önleme
- Hedef Maliyet Odaklı Ürün Dizaynı
- Ishikawa Diyagramı – APQP – QFD – DFMEA – PFMEA – Poka Yoke - Kontrol Planı – MSA – Yalın Üretim Teknikleri - SPC – Kontrol Kartları – 8D İlişkisini Algılama ve Doğru Yerinde Kullanabilme Becerisi
- Çıkarılması Gereken Dersler ve Kapanış
Yöntem
Katılımcılar sayısına göre eğitimin başında 2 veya daha fazla takıma ayrılmaktadır. Teorik bilginin aktarımına paralel olarak eğitim boyunca sürekli olarak uygulamalarla konular pekiştirilmektedir. Eğitim sırasında oluşturulan takımların uygulamalardaki başarıları eğitmen tarafından puanlanarak; rekabet içinde dinamik bir öğrenme atmosferi yaratılmaktadır.
Eğitim başında ve sonunda gerçekleştirilen çoktan seçmeli sınavlar yardımı ile bilgi seviyelerindeki artış ölçülmektedir. Sonuç olarak katılımcıların eğitim sırasındaki performansları ile sınav sonucunda elde ettikleri başarı seviyesi dikkate alınarak, toplam başarı puanı oluşturulmaktadır.
Katılımcılar
Yeni ürünlerin geliştirilmesinde rol alan tüm şirket çalışanları.
Gerekli Ön Bilgiler
Herhangi bir ön bilgi şartı bulunmamaktadır.
Süresi
4Gün
Tarihi belirlenmiş eğitim programlarımıza hızlı erişim için lutfen tıklayınız :