Risk Bazlı Süreç Yönetimi Sertifika Programı
Henüz eğitim tarihi belirlenmedi
Süre: 6 Gün
Girdilerin çıktılara dönüştürülmesi için kaynak harcayan, birbirleri ile etkileşim içindeki sıralı faaliyetler bütünü “süreç” olarak tanımlanır. Kurumlar bünyesinde Süreç Yönetimi uygulamaları kurumsal altyapıyı desteklemesi açısından önemli bir kavramdır. Henüz kurumsallaşmasını tamamlamamış veya çok kurumsal olan ve büyüklüğü ile artık hantal hale gelmiş şirketler de dahil, tüm organizasyonlar iş yapış şekillerini mutlaka periyodik aralıklarla gözden geçirmek ve günün koşullarına göre tekrar tanımlamak zorundadırlar. ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Şartları beraberinde risk bazlı bir süreç yönetim sistemini getirmiştir. Altyapısı kurumumuz tarafından geliştirilen ve ülkemizde ilk defa uygulanan 12K Risk Bazlı Süreç Yönetim Modeli, 12 ana kriteri ile ISO 9001 ve 16949 Kalite Yönetim Sistemleri çerçevesinde ihtiyaç duyulan Süreç Yönetim Sistemini detaylı olarak ele almaktadır. Bu modelin kriterleri aynı zamanda 12K Stratejik Yönetim Modeli ve diğer alt modellerle de uyumludur. Bu atölye çalışması kurumların süreç altyapılarını doğru tanımlama ve iyileştirmeye yönelik risk bazlı yönetim sistemini de dikkate alan uygulamalar içermektedir.
Eğitim, boyutu ve sektörü ne olursa olsun tüm kurumlar bünyesinde gerçekleştirilmesi gereken süreç tanımlama ve yönetimi aktivitelerini uygulama ağırlıklı olarak ele almaktadır.
Amaç
Süreç tanımlama, gözden geçirme, göstergeler ile ölçüm ve sürekli iyileştirme faaliyetlerini kapsayan 12K Risk Bazlı Süreç Yönetim Modeli kriterleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan bilgi ve becerilerin uygulamalar yardımı ile katılımcılara aktarması. Bu program ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Şartları doğrultusunda uygulanmaktadır.
İçerik
Program içeriğini belge olarak indirmek için tıklayın
I. SÜREÇ YÖNETİM SİSTEMİ
- Süreç kavramı
- Süreç bazlı yönetimin avantajları
- 12K Risk Bazlı Süreç Yönetim Modeli kriterlerine göre süreç analizi
- Etkileşim şemaları yardımı ile organizasyonlarda süreç tasarımı
- Müşteri odaklı süreçlerin tespiti - Ahtapot model
- Süreç tanımlama - Kaplumbağa model •
- Süreç akış şemalarının tasarımı
- Süreç tanımlama ve akış şeması tasarım uygulaması
- Süreç göstergeleri yardımı ile performans ölçümü
- Sürecin analizi ve iyileştirilmesi
- Olası süreç risklerinin belirlenmesi
- Olası risk etkilerinin analizi
- Olası nedenlerin analizi
- Saptama kabiliyetinin değerlendirilmesi
- Risk öncelik seviyesinin hesabı ve değerlendirilmesi
- Risk azaltma veya giderme önlemlerinin tanımlanması
- Risk önleme için PUKÖ yaklaşımı
- Riskler için SWOT analizi
Yöntem
Katılımcılar sayısına göre eğitimin başında 2 veya daha fazla takıma ayrılmaktadır. Teorik bilginin aktarımına paralel olarak eğitim boyunca sürekli olarak uygulamalarla konular pekiştirilmektedir. Eğitim sırasında oluşturulan takımların uygulamalardaki başarıları eğitmen tarafından puanlanarak; rekabet içinde dinamik bir öğrenme atmosferi yaratılmaktadır.
Eğitim başında ve sonunda gerçekleştirilen çoktan seçmeli sınavlar yardımı ile bilgi seviyelerindeki artış ölçülmektedir. Sonuç olarak katılımcıların eğitim sırasındaki performansları ile sınav sonucunda elde ettikleri başarı seviyesi dikkate alınarak, toplam başarı puanı oluşturulmaktadır.
Katılımcılar
Her seviye ve disiplinden çalışanlar.
Gerekli Ön Bilgiler
Herhangi bir ön bilgi şartı bulunmamaktadır.
Süresi
6Gün
Makale/Bülten
Tarihi belirlenmiş eğitim programlarımıza hızlı erişim için lutfen tıklayınız :